Udespa dufte og pleje

Dufte til udespa

Rigtig mange ønsker ikke en klor lugt i deres udespa når de bruger den, og derfor investerer de typisk i en duft som kan mindske lugten af klor. Når man gør dette, er det vigtigt at man som udgangspunkt ikke køber en duft som indeholder olie, da olie typisk vil danne et lag i udespaen. Derudover kan olien gå i pumperne og til sidst ende ud i at spaen ikke fungerer korrekt.


De dufte vi sælger til udespaer vil aldrig indeholde noget der potentielt kan skade din udespa

Find vores dufte her: Dufte til udespa

Indenfor spa vedligeholdelse er det vigtigt at tilsætte de forskellige kemikalier for at bevare din vandkvalitet.

Vandpleje & vedligeholdelse

Desinfektion
Vandkvaliteten i din spa, er ikke kun væsentlig i forhold til din egen sundhed.
Den har også stor indflydelse på hvor længe din spa kører problemfrit.

Der er mange måder at opnå en god vandkvalitet på, og der findes et utal af produkter, der lover at hjælpe dig med dette.
Herunder er kun nogle generelle råd. For mere specifikke spørgsmål er du velkommen til at kontakte os på 76 30 15 85.

Der er 3 ting du skal have styr på for at din spa kører optimalt, og at vandet altid er klart og rent:
1. Korrekt pH værdi.
2. Tilpas mængde desinfektion i vandet.
3. Rene filtre.

Klor

For at bevare din vandkvalitet er Klor en af de vigtigste kemikalier, klor bruges til at dræbe bakterierne i dit vand, typisk vil man tilsætte klor direkte efter brug, og typisk også teste vandet igen inden brug næste gang, for at se om der er bakterier i vandet. Typisk skal din klor værdi ligge på mellem 3 og 5 ppm. Dette kan du aflæse på dine test strips. Vi anbefaler altid brug af kvalitets strips for at se det rigtige resultat, der findes mange forskellige test strips på markedet til billige penge, men som også er kvalitetsmæssigt derefter. Overvej gerne at bruge 20kr mere på en pakke kvalitets strips fremfor en billigere løsning.
For at opnå en desinficeret spa og undgå udslæt m.m. anbefaler vi brug af klor fra SpaCare som du kan se og købe lige her Minichlor 1kg
Der er også andre alternativer til denne klor, og hvis man af anden grund ikke kan tåle klor, findes der gode alternativer som aktiv ilt m.m. Spørg din spaforhandler hvad mulighederne er for dig.

PH up & PH down

For at opnå en PH neutral udespa skal vandet ligge på omkring 7 - 7,5 også dette vil du kunne aflæse på en kvalitets test strips, for at justere ph værdien (surhedsværdien) vil man typisk i Danmark bruge PH down, men visse steder i landet er PH up også nødvendigt.
Man vil ofte i starten skulle justere ph-værdien mere og når den så er stabil er det sjældent den kræver vedligeholdelse, hvis du bruger de rigtige produkter. Find vores bud på PH Up & Down her

Filterets vedligeholdelse

Hver gang man bader, tilføres badevandet i en udendørs spa, en mængde biologisk materiale i form af hudceller, kosmetik- og sæberester, insekter, blade, pollen m.v
Dertil kommer de bindemidler, der er i den kemi man tilsætter.
Hvis dine filtre er beskidte eller slidte, hjælper det ikke meget at din spa filtrere 4 eller 24 timer i døgnet, da filtrene ikke har den nødvendige kapacitet, til at fjerne skidtet fra vandet.

Derfor skal du med jævne mellemrum rense dine filtre med en Filter Cleaner, der fjerner kalk og andet snavs.
Almindelige lamelfiltre har typisk en levetid på 1 år, hvorefter de bør skiftes ud.
Hotsprings Tri-X filtre har typisk en levetid på 3 år, og kan tilmed rengøres i opvaskemaskinen.
Derudover har de dobbelt så stor filteroverflade som alm. lamelfiltre.

Filtrene rengøres efter behov – typisk hver 2 – 6 uge. Når filtrene bliver brunlige, er det ved at være tid til at få dem renset. Dette gøres typisk ved at sætte dem i blød i en rensevæske der fjerner kalk og fedtrester.
Herefter skylles filteret meget grundigt i varmt vand. Hotspring Tri-X filtre behandles med Instant Filtercleaner, og lægges derefter i opvaskemaskinen - uden sæbe og uden eftertørring.

Hvis man følger ovenstående, og i øvrigt bruger spaen på fornuftig vis, kan man holde sit vand klart og rent i 3-4 måneder af gangen uden de store anstrengelser.


Find vores kemikalier og vedligeholdelses produkter her Udespa kemi og vedligeholdelse

Kalk

Selvom man har godt styr på pH-værdien, sætter der sig løbende tynde kalkaflejringer rundt omkring i din spa. På kort sigt har de ikke den store betydning, men efterhånden som aflejringerne bliver kraftigere og kraftigere, kan de begynde at give problemer. Det kan være i form af tilstoppet ozon, defekt varmelegeme, manglende tryk på massagen m.v. Derfor anbefaler vi, at man 1 gang om året afkalker spaen og filtrene.

Afkalkning sker med et specielt produkt, der fjerner kalken uden at angribe spaens metaldele. Det er vigtigt, at der ikke er aktiv klor i spaen, når der afkalkes, samt at vandet tømmes af spaen efter afkalkning. Bor du i et område med meget hårdt vand, kan dette løses ve dat bruge Vanishing Act blødgøringspose, når du påfylder nyt vand.

Indenfor spa vedligeholdelse er det vigtigt at tilsætte de forskellige kemikalier for at bevare din vandkvalitet.