Problemløsning

Er det dyrt at have en udespa?

Hvis du køber en ”ægte” amerikansk udespa som en Hotspring udespa er, vil den typisk koste dig kr. 5-8.000 om året, hvis den er 38 gr. hele året, og du bruger den 1-2 gange ugentligt. Der er dog stor forskel på kvalitet, isolering og energiforbrug – også på amerikanske spaSe vores beregning her

Hvorfor skal jeg vælge en Hotspring udespa?

Hotspring Udespa er en af verdens største producenter af udespa og har forhandlere i over 70 lande. SPAcenteret har været importør af Hotspring siden 2006, og er dermed den ældste importør af samme mærke i DK. Det er din sikkerhed for opfyldelse af garantier og tilgængelige reservedele.

Kræver en udespa ikke meget vedligeholdelse?

En god amerikansk udespa kræver som udgangspunkt ikke meget vedligeholdelse udover ugentlig dosering af kemi og periodisk rensning af filtre.

Hvor varmt anbefaler i vandet skal være i en udespa?

Mellem 37 og 40 grader.

Jeg kan ikke tåle klor, men vil gerne have en udespa, er der nogen alternativer?

Klor er som udgangspunkt den enkleste, billigste og sikreste måde at desinficerer din spa på. Der findes dog en række gode alternativer, herunder Aktiv ilt, Bromin eller Salt.

Hvor tit skal jeg teste klor og ph værdi i min udespa?

Du bør altid teste din udespa inden brug. Når du lige har skiftet vand er det vigtigt at du tester med få dages mellemrum – herefter er det tilstrækkeligt at teste ugentligt, hvis du ikke bruger udespaen så ofte. Intervallet afhænger af spamodel og om du har en god Ozonator.

Hvad gør jeg med min udespa, hvis jeg er væk i længere tid og ikke kan passe den med kemi?

Sørg for at at pH-værdien er stabil omkring 7,2, og at spavandet er desinficeret.  Giv evt. din udespa et klor chok inden du tager afsted, og når du kommer hjem igen. Der findes langsomt opløselige ”ferietabletter” men disse er hårde ved udespaen. Er u væk mere en 10-14 dage er det en god ide at få en nabo til at se til spaen.

Hvor ofte skal vandet tømmes i min udespa?

Typisk 1-4 gange årligt.

Er der nogle specielle forholdsregler jeg skal tage efterår/vinter som ejer af en udespa?

Afhængig af hvilken spa du har, skal du være meget opmærksom på at have rene filtre i perioder med hård frost. Er dine filtre stoppede, kan spaen finde på at lukke ned, hvilket kan fører til frostskader. Hold godt øje med spaen i perioder med hård dags- og nattefrost, så du undgår ubehagelige overraskelser.

Kan jeg tilsætte nogen form for duft i min udespa?

Ja – SPAcenteret forhandler en række dufte og aromaprodukter der ikke påvirker vandets kvalitet. Brug ALDRIG oliebaserede produkter.

Køber i min brugte udespa?

Vi køber ikke bruget spa, men er gerne behjælpelige med  at formidle kontakten til en køber via vores hjemmeside.

Levere i udespa i hele landet ?

Vi kan leverer udespa i hele landet fra dag til dag, men fragtmand, flyttefolk eller kranbil op til 24 meter.

Jeg kunne godt tænke mig at prøve en udespa før jeg køber, er det muligt?

Du er altid velkommen til at prøve en eller flere udespa i vores Showroom i Kolding. Send en mail eller ring for aftale.

Hvad er der af garanti på en Hotspring udespa?

Garantien på Hotspring udespa er afhængig af model og årgang. Garantierne er opdelt på spaens komponenter og er fra 2-7 år. Læs mere om garanti her.

Vi har ikke så meget plads, men vil gerne have en udespa, hvad er der af muligheder?

Vi har også små udespa til 2 personer og fra ca. 500 liter vand. Dette kan ofte være en god løsning på tagterrasser m.v.

Hvor ofte skal jeg rense mine spafiltre?

Meget afhængig af spamodel, brug  og filertype skal du rense filtre ca. hver 4 uge.

Min udespa skummer, hvad gør jeg ved det?

Brug en skumdæmper, eller skift vandet i din udespa.

Vandet i min udespa er uklart, hvad gør jeg?

Uklart vand skyldes typisk en eller flere af følgende ting: Beskidte filtre, for høj pH-værdi, for lidt klor, eller voldsom brug. Check dine værdier, og ret til hvis nødvendigt. Giv evt. et klor chok.

Kan jeg bestille kemi til min udespa hos Jer?

Meget gerne – vi har fuldt sortiment i kemi og spa filtre, og sender postpakker dagligt.